Wednesday, July 21, 2010

kawan aku yang comel

helo!entry gua ketiga!

td gua pusing2 pekan kajang carik pasu bunga utk mak mertua.

tengok pasu bunga teringat gua kat subjek KH.cikgu nasir ajar.sempoi abis.

masa gua form 2, kalau kelas KH kena gabung kelas. kelas bukhari ngan haitam. kelas KH biasanya buat kat lab biologi/kimia area bangunan lama.

satu hari kelas KH macam biasa cikgu nasir suruh sorang2 berdiri apabila dipanggil. gua budak masjid so duduk kat depan.yg nakal2 duduk belakang. cikgu nasir tanya gua, gua berdiri dan jawab soalan.settle.

sampailah ke giliran kawan gua bernama muttaqin abd latif. beliau yang pada ketika itu comel orangnya (masa tu kan form 2) duduk di belakang telah diseru oleh cikgu nasir untuk berdiri menjawab soalan. lalu muttaqin pun berdiri dan menjawab soalan cikgu nasir.

tetiba cikgu nasir semacam x puas hati lalu sound muttaqin yang bunyinya lebey kurang seperti berikut:-


~muttaqin, kalau jawab soalan saya, awak kena berdiri, bukan duduk~


padahal gua tengok muttaqin dah berdiri. gua senyum sendiri.

6 comments:

TAIN 3T said...

HAHAHA dil...aku ingat lagi kesah ni masa tu form 2.

ayat dr cikgu nasir dgn don berbunyi camni kalu tak silap...

Cikgu Nasir: Muttaqin, saya tanya kamu ni kenapa kamu tak berdiri lagi...??

Muttaqin: Saya dah berdiri dah ni cikgu (dengan nada kesungguhan)

Satu bengkel gelak besar sebab cikgu nasir tak perasan don dh berdiri, sebab bangku kat bengkel KH tu jenis tinggi, jadi bila orang rendang mcm don duduk nampak sama je bila duduk @ berdiri... hahahahaha

padilazim said...

tenkiu..aku pun dah lupa ayat tepat diorang..hahaha

Anonymous said...

ciss.. igt x cerita ASO tegur don lepas dia habis berak kt toilet masjid? haha

TAIN 3T said...

yg berak masjid tu bukan ke ust arshad yg tegur wahab.

Anonymous said...

tapa pengawas. mana tau. dia anjing sekolah.

TAIN 3T said...

BANGSAT LA LU...