Wednesday, July 21, 2010

JANGAN BIARKAN HIDUP ANDA DISELUBUNGI.....MISTERI...???

Rasenye ade beberapa peristiwa yang sampai sekarang kita masih tak tau jawapannye...kejadian yg berlaku kekal jadi misteri...walau pelbagai usaha yg telah dilakukan dan pelbagai cara2 seperti jumpa tok nujum, refer ahli psikik, gunakan teknik ilmu ghaib, tapi jawapan yg dicari masih menyepi dan kes demi kes kekal jadi misteri.

Antaranya:

1) Siapa buang najis dalam dorm Bilal dulu?
- di satu subuh yang hening, ketika jam loceng bersahut-sahutan mengejutkan juniour2 form 1 utk bangun mandi dan pegi semayang subuh (waktu tu jam paling grand adalah kepunyaan habib rahim al-banjari - jam jenis bunyi azan punya...). masa tu budak2 dorm bilal pon bangun jugak la, selepas dikejutkan oleh ketuanya mohd nazri a.k.a babad ganja. tapi tiba2 terdengar jeritan dari tengah dorm.

"Woi sape punya kerja ni...!!!???"
"Habis cadar abg zafri ni woi...!!!"
"Gampang sape punya kerja ni..."

Semua tertumpu pada suara tersebut yg dimiliki oleh Hakim Adnan, yg tumpang tido katil abg zafri naqib (bukan muhammad naqib - en bahakodin) dorm bilal. Semua nampak badan hakim yg masih berbalut dengan selimut berpalit dengan ketulan2 najis orang yg besar2 belaka. setiap ketulan dianggarkan sebesar penumbuk budak umur 9 tahun. semua. Lalu kecoh2 la semua budak dorm bilal saling bertanya sesama sendiri sape punya keje yg pegi buang najis kat sekeliling hakim tu. kedudukan najis2 yg dibuang tersebut seolah telah dirancang dengan teliti dan rapi, elok aje tersusun keliling katil termasuk celah kaki si Hakim tu. Hakim pulak telah membuktikan dirinya bukan punca onar tersebut kerana seluar tidurnya masih lagi putih bersih tanpa secalit najis pon. Jadi siapa punya kerja...??? Adakah angkara durjana dari luar??? Tak mungkin kerana pintu dorm terkunci kemas dan rapat dari dalam.

Lalu keluarlah pelbagai teori yang disokong oleh bukti2 yang kurang kukuh untuk menyelesaikan kes misteri ini. macam2 versi atau pendapat yg diutarakan demi untuk mencari sebuah kebenaran yg kukuh. Ada yg kata terdengar bunyi seseorang masuk dari luar, tapi bukti yg tak logik kerana pintu dorm kunci rapat kaw2 dr dalam. Ada pulak teori dari Adli a.k.a Toyu/Tocu yg menceritakan pengalamannya ketika terjaga di tengah malam waktu kejadian. Ramai teruja bila dengar cerita si Toyu menyatakan dia terdengar bunyi seolah dengkuran atau seperti seseorang tengah berkeroh, kroohhhh... masa dia terjaga tu. masing2 tertanya sape pulak yg boleh buat bunyi mcm tu dalam dorm ni. Ataupun mungkinkah...entiti yg berbunyi mcm tu di malam tersebut yg menyimpulkan bahawa kejadian onar tersebut angkara sang entiti. Tapi tak logik laa...kerana ramai yang menyangkal bukti tersebut sekeras-kerasnya.

Apakah langkah penyelesaian yang diambil oleh budak2 dorm bilal pada masa tu? sama2 kita tunggu sambungannya...tah bila ikut kelapangan aku nak tulis lagi...

No comments: