Thursday, March 11, 2010

Menuju Puncak

Memandangkan musim baru AF dah nak mule, aku terpanggil nak wat review skit sebelum 'event of the year' tuh stat bukak tirai.

Huh!!! Gile pe. Aku belom hilang akal lagi la nak berfantasi pasal AF. Tak terbalas rase nye jase bijik mate aku menahan pujuk rayu bantal dan tilam. Tu belom kire batin aku terseksa sebab terpakse layan bola live secara online. Dah macam layan cd porn penuh calar balar.

Bile semalam aku tengok dak-dak sekolah Arsenal lanyak brother2 Porto FC, memang wat aku kagum. Tapi aku rase kehangatan cite semalam tak tahan lame pon. Hangat2 taik hanjeng je. Lagi pun aku rase Porto FC dengan Proton FC lebih kurang level je. Patut pun dak2 hingusan Arsene senang2 je makan.

Khas untuk brother Leonardo, terima la hakikat yang hanya ada satu je Pep Guardiola dalam dunia ni. Jangan nak mimpi la kamu dapat folo angin brother Pep tuh. Gi belajo balik kat sekolah jurulatih, sambil2 tu amik kelas tuisyen dengan Pak Cik Fergie. Bak kate orang2 Bote "Learn from the Best".

Untuk brother Beckham, mungkin malam ini bukan malam kamu. Cite 7 tahun lepas tu tak payah la pendam2 lagi. Mungkin bekas luka di hati masih ada walaupun bekas luka di dahi dah lame ilang. Kalau ajak Pak Cik Fergie karok ke, ciom molot lebih kurang, musti boleh setel nye. Yang brother Van Der Sar pun satu, tak payah la tunjuk hero sangat. Bagi la sebijik gol kat brother Beckham. Buat kenangan sebelum mati. Bukan nye luak pun. Ye tak?

Hah, ni lagi satu. Brother Rooney yang disayangi. Aku dah cuak dah bile bace Berita Harian kabo yang lutut kamu stil meragam. Tapi aku terlupe lak yang paper dalam M'sia ni memang tak de keje lain, menipu orang je keje nye. Agak cuak gak la bile mengenangkan Babitov mahu ambil tempat kamu. Sempat jugak la aku sms dukun Semeon Kampung Changkat Jering mintak tolong jampi kan lutut kamu dari jauh. Tak sangke plak die tolong jampi kan kepale Shrek kamu tu skali. Nampak benor sekarang ni kamu lapo gol. Elok la tu, dari kamu lapo pompuan cam dulu-dulu. Lepaih ni skor lagi banyak2 ye. Skor yob skor!


Hah, keterujaan aku masih belom padam. Tapi kalau di layan kan jugak, nyawa sendiri yang boleh padam.

Errr, agak-agak nye Ronaldo mesti tengah menangis mase aku dok sebok2 menaip nih.
Ade aku kesah??? Padan muke!!!


Hang kata hang tera!!! Piii rahhh!!!


p/s Aku harap Fanatik Manu dari Tanjung Malim, membawak ke Ipoh, sampai ke Jepun boleh bagi review cantek2 skit. Tu pun kalau sudi. Huhu!

5 comments:

FdausAmad said...

Gua tekan funny lima kali

Luca De Ketiak said...

gua nak tekan cool.. shakalakaka!

meo sepul said...

huh, lima kali??? gua tacing...

gelimat la...(sambil wat gaye jujuk langit)

fndrocka said...

harap ronaldo reti baca bahasa melayu...nak gelak kuat2 kat muka dia bila bc entri ni

meo sepul said...

dengo2 cite team Selangor nak sain Ronaldo utk Liga Super taun depan. Ronaldo tgh amik kursus bahase melayu skang ni.