Wednesday, May 19, 2010

Terbang...

"Murid-murid...siapa yang tau maksud TERBANG dalam Bahasa Inggeris...?", tanya guru.
"FLY...cikgu...!", jawab murid dengan penuh semangat.

Hahaha...untuk warga Azlan kite ni, FLY bukannye bermaksud terbang atau melayang, tetapi...
LARI DARI SESUATU TANPA IZIN.

xxxxx

xxxxx



Sejarah fly telah bermula sejak turun temurun kat Azlan ni. fly ni terdiri dari 2 kategori utama, iaitu:

1) Fly dari sekolah - balik kampung atau keluar dari sekolah secara haram.
2) Fly dari kelas - tak datang ke kelas secara haram

Bermula dari Form 1 sampai la ke Form 6, semuanya ade rekod fly. yang menentukan kehebatannya adalah sejauh mana ataupun selama mana tempoh fly mereka.

Ni beberapa rekod fly paling jauh yang ada dipegang oleh budak2 nih:

1) Adli (Toyu @ Tocu) & Atuk - Pulau Pinang
-kononnye deme fly ni senyap2 je la, tapi last2 terjumpa dgn rombongan budak 3H yg gi sana masa tu.

2) Jamil & Asri Shuhim - KL
-yg ni alasan deme mulanya nak fly sampai ipoh je, tapi last2 tumpang bas restu tertido kat blakang sampai drebar pon tak sedar, terus lajak ke sana.


Namun ada jugak pemegang rekod fly yang kantoi:

1) Asri Shuhim & Kurut
-Deme berdua fly awal khamis malam sempena esok cuti ujung bulan konon dapat balik kampung awal. telah menahan dan menumpang sebuah kereta dengan machonya di tengah malam depan kedai ghani, tapi malangnye kete tersebut dipandu oleh sorang polis, yg mana terus bawak 2 org mamat ni masuk sekolah balik dan serahkan deme kepada warden sekolah. merasa tido rumah warden deme malam tu, dan esoknye mereka sekali lagi dengan machonya berjalan ke perhimpunan dengan baju fly malam tadi juga.

2) Botak & geng2nye
-Yg ni secara berkumpulan, fly ramai2 pegi pekan Manjung (meolithic), tapi nasib malang menimpa kerana kebetulan rombongan pengawas sekolah bersama guru disiplin pon ada di pekan yg sama sempena meraikan jamuan akhir tahun. berikutan terserempak 2 gerombolan ni secara tak sengaja, maka kantoi jugak la mereka semua. kalu tak silap tiap sorang dapat hadiah light saber (rotan panjang) sorang 2 das.


7 comments:

Luca De Ketiak said...

ang memang legend la tapa..

TAIN 3T said...

nantikan terbang versi ke-2

kuehbangkit said...

kisah yg menimpa kurut tu mmg kita tak leh lupaa hahahahahahaha...terus nak ketawa!

Anonymous said...

cibeng! pe kene mengena fly azlan ngan bawaku terbang.. haha

Fadzlin said...

keh3,mmg kelaka hbsla tapaa...serius gelak kuat baca every of ur sentence^-^

SIS 99 said...

Salam.

Asri shuhim bekas budak izzuddin sebelum masuk Azlan bote kan?
Aper citer dia skang? lama xdgr citer.

kurut said...

hahaha siot je tapa...lama2 ingat balik mmg gelak smp mata keluar air...syahdu bukan?