Friday, April 8, 2011

NAMA AKU.....!!!???

Salam kepada semua geng2 pembaca sekalian...dah lame sgt aku tak menyumbang blog ni. kesian jugak tgk mcm dh mandom aje blog ni. so aku perah otak sket nk kluarkan idea ape la yg nk parking kt blog ni. lantas terbit la idea tentang nama nih.

Nampak sempoi je tapi nama ni mainkan peranan yg agak besar jugak dikalangan budak2 azlan. kerana biasanye nama ni merupakan satu tanda pengenalan diri atau ID untuk memperkenalkan kita di kalangan budak2 azlan. nama yg dimaksudkan bukannye nama penuh atau kosong...tapi NAMA GELARAN, yg mana cuma budak2 azlan aje yg kenal seseorang tu dgn nama gelarannya...dan akan lekat terus dari kalangan sesama umat azlan. kiranya jd trademark la tandanye nama tu utk kegunaan umat2 azlan aje.

Ade diantara nama gelaran tu ade kaitannye...tapi kekadang tu ade jugak yg mcm takde kaitan langsung. Berikut aku kasik contohnye la...

1) Versi Senior...yg aku ingat mula dari aku masuk form 1 (1995) dulu, nama gelaran + nama betulnya.

- Mandela (Hadzlizul)
- Bam (Mohd Fadzli Yusof)
- Cibau (Nor Azlan Shibrau Marsili)
- Bong (tak ingat nama sebenar)
- Padin (Omardin Saffardin)
- Kong (Ahmad Faizal Fauzi)
- Nuek (Khairul Anuar Mokhtar)
- Badung (tak ingat nama sebenar)
- Malon (tak ingat nama sebenar)
- Demang (Ahmad Damanhuri)
- Wak (Fazli Masri)
- Puyau (Sabaruddin Kasim)
- Chip (tak ingat name sebenar dia...batch Syukri Ishak)
- Padli Megi
- Padli Gigi
- Megat Tat
- Don (ade 2 org pakai nama ni)
- Apek (nama ni ramai pakai spt Najamuddin, Mohd Nasyar, Fairuz Baharuddin)
- Ca'on (ade 2 org jugak pakai)

(nanti gua update lagi kalu ade input lain masuk...ingat takat ni je..)



Versi Batch Gua (95-99)

- Pidomat (Firdaus Ahmad)
- Peng (Mohd Nazrein Salleh @ Ihsan)
- Gondol (Zulkaflee Zawavi)
- Botak (Mohd Saufy Nizar Abd Rahman)
- Abai (Mohd Hafiz Abd Rahman)
- Babad (Mohd Nazri Daud)
- Ijok (Mphd Izzuan Zakri)
- Don (Muttaqin Abd Latif)
- Langau / Longo (Mohd Ikram Nor Rizan)
- Amoi (Mohd Sabri Sidik)
- Bung (Mohd Firdaus Yusof)
- Amak (Mohd Azhar Junuh)
- Berron (Mohd Sharizal Mat Sah)
- Hj George (Shahryzan Shahruddin)
- Ustat (Ahmad Sabri Ibrahim)
- Pieya (Ahmad Dzulfahmi Muhammad)
- Atuk (Mohd Fairuz Ahmad)
- Kurt / Kurut (Shaharuddin P. Abdul Karim)
- Payau (Syamsul Azmir)
- Tapa (Ahmad Salehudin Muhamad Asarudin; tak lupa yg ni beb)

Sesungguhnya nama ni akan lekat la sampai akhir hayat bila bertemu sesama umat azlan...susah le nk berubah...sampai tahap anak cucu nanti bila bertemu sesama sendiri pasti kena ingatkan mana bapak/atuk mereka dgn nama gelaran nih...hadoiiii

8 comments:

Anonymous said...

Badong ada dua-azwan ahmad pastu azwa damiri...
Marlon-mohd akmal dahalan,adik dia fairuz dahalan....legend pecut dewan makan
caon-ada dua...caon isabella dgn caon partner mandela masa main badminton wakil daerah dulu...
Bong-marzuki muhsin....ruslan ahmad tajudin pun bong gak(abang saiful ahmad tajudin)
Chip-khaizurul ezwan baharuddin nama asalnya...

aboyandnick said...

http://dapurbujang-aboyandnick.blogspot.com/2011/04/chocolate-mud-cake.html
kami perlukan support untuk blog baru kami ini... harap bantuan anda semua... terima kasih dan cubalah hidangan ini... terima kasih pinjamkan ruang anda...

kurut said...

tapa a.k.a katak

kenapa tak reveal ni bro?? legend tuh

Hayati Hamzah said...

sy budak azlan jugak !

yunZ said...

SAYA BUDAK AZLAN JUGAK SENIOR..BATCH 2003-2007

azlan the original said...

butolah budak azlan!

ezham said...

Nor Azlan Shibraumalisi tu sampai ke kolej kat UPM pun legem.

Anonymous said...

Nur Azlan tu memang legend....Satu UPM kenal dia..mana dia sekarang